Державний навчальний заклад “Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей”
запрошує на навчання за такими спеціальностями

На базі 11 класів

№ П.П. Назва професій Тривалiсть
1

Токар; електрозварник ручного зварювання

1,5 роки

Підвищення кваліфікації, перепідготовка та інше

№ П.П. Назва професій Тривалiсть Вартість Вид професійної підготовки
1 Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва 1 рік 4500 грн за рік Підвищення кваліфікації керівних працівників та фахівців

Професії

Код ДК

7433

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

Денна

Кравець

Кравцем є людина, що займається пошиттям одягу з різних матеріалів.
Особливості професії: Кравець – це творча професія, що має попит на ринку праці.
Після розвитку масового виробництва продукції легкої промисловості виділилися в окремі підвиди праці швачки, модельєра і конструктора одягу. Однак кравець виконує всі їхні функції самостійно. Досвідчений фахівець здатний не тільки зняти мірку з клієнта, а й порадити йому фасон одягу, що підходить за індивідуальним особливостям фігури. Після цього він обговорює нюанси з замовником, вносить необхідні зміни, розкроює тканину і зшиває їх для примірки. Після доопрацювання моделі кравець сам шиє костюм або передає заготовку швачці.
Професія має свої недоліки. Вона протипоказана людям з поганим зором, порушеннями функціонування опорно-рухового апарату, захворюваннями серця і органів дихання. Багато кравці скаржаться на погіршення зору і болю в спині внаслідок тривалої сидячої роботи.
Обов’язки: Кравець – це фахівець, який займається пошиттям одягу для різних категорій населення. В його обов’язки входить нарізка і з’єднання воєдино певних компонентів з тканини. Додатково, він підбирає тканину відповідно до призначення або побажанням клієнта, знімає мірки і допрацьовує річ в процесі виготовлення. Також кравець обметує край і петлі речі, пришиває фурнітуру, оформляє застібки, рукава і низ вироби. Робочим інструментарієм кравця здавна є голка, нитки і ножиці та швейна машинка. Важливі якості: терплячість; вміння концентруватися; відповідальність; наявність художнього смаку; акуратність; стресостійкість; зосередженість; тактовність; відмінний зір; комунікабельність; добре розвинена дрібна моторика.

Код ДК

7231; 7212; 8322

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; електрозварник ручного зварювання; водійавтотранспортних засобів категорії “С”

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів – це робітник, який здійснює всі види ремонту і технічного обслуговування автомобільного транспорту.
Популярність і престижність цієї професії в Україні в останній період значно зросла. Основні операції, які виконує слюсар: розбирання, ремонт, складання, регулювання, комплексне випробування відповідно до технічних умов експлуатації агрегатів і вузлів автомобілів різних марок.
Професійні назви робіт, які здатний виконувати слюсар з ремонту колісних транспортних засобів:
розбирання  автомобілів, в т.ч. дизельних, газобалонних і спеціальних, а також автобусів;
ремонт, складання вантажних автомобілів, окрім спеціальних, газобалонних та дизельних, легкових автомобілів і автобусів з кількістю посадочних місць до 22 пасажирів;
визначення і усунення несправностей у роботі складових одиниць та агрегатів автомобілів;
ремонт, складання, регулювання та випробовування складових одиниць та агрегатів середньої складності із заміною окремих частин і деталей;
кріпильні роботи відповідальних різьбових з’єднань при технічному обслуговуванні із заміною зношених деталей;
розбір відповідальних складових одиниць і агрегатів електроустаткування автомобілів;
з’єднання та паяння проводів з приладами і агрегатами електроустаткування;
слюсарна обробка деталей із застосуванням універсального обладнання;
ремонт і встановлення складних агрегатів і складових одиниць.

Код ДК

8211; 7212

Термін навчання

1,5 роки

Форма навчання

денна

Токар; електрозварник ручного зварювання

Токар – це фахівець, який займається механічною обробкою деталей з різноманітних матеріалів твердих порід (металу, пластмаси) за допомогою володіння навичками роботи на токарному верстаті.
Спираючись на те, що токарні верстати бувають різних видів, а роботи, які можна на них виконувати, різні, існує кілька спеціалізацій.
Переваги професії:
1.    Затребуваність. На сьогоднішній день спостерігається дефіцит фахівців професії “токар”, який породжує наявність високого попиту на фахівців токарного справи серед роботодавців.
2.    Токар – це високооплачувана праця. Причиною є затребуваність, важкі умови праці. Крім того, свою заробітну плату під силу контролювати самому фахівцеві. Як правило, застосовується відрядний метод оплати праці, що і дозволяє заробити стільки, скільки необхідно.
3.    Реалізація творчого потенціалу. Професія токар ідеально підходить для творчих людей, оскільки дозволяє проявити себе з творчої сторони максимально. Трудовий процес, що полягає в різнотипній обробці заготовок і деталей, порівнюють з мистецтвом.

Код ДК

5122; 5123

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Кухар; офіціант

Кухар – це людина, яка займається приготуванням їжі. Кухарів ще називають кулінарами. Слово «кулінарія» виникло від латинського слова «culina» (кухня).
Українська кухня з давніх-давен відзначалась різноманітністю страв з високими смаковими і поживними якостями. Приготування їжі виділилось в окрему спеціальність при княжих дворах та монастирях. Так вже в XI столітті в Києво-Печерському монастирі серед ченців було кілька кухарів.
Кухарі могли створювати репутації знатних будинків і навіть цілих держав. Сьогодні кухар не в меншій мірі може впливати на дійсність. Будучи тонким знавцем своєї справи, кухар може змінити настрій гостей прославити те чи інше ім’я, створити той чи інший ресторанний бренд.
Характер роботи
Технологічний процес приготування їжі складається з кількох стадій та операцій. Кухар, насамперед, виконує такі операції: прийом сировини, її переробка, зберігання продуктів; приготування холодних закусок, гарячих страв та напоїв, борошняних виробів; оформлення страв та їх роздача.
Основні операції кухар виконує вручну. Але сьогодні вже більшість трудомістких операцій здійснюють машини, механізми та автомати. На кухні кухар ніби губиться серед численних приладів, механічного, теплового та холодильного устаткування.
Кухар повинен мати хороший загальний інтелект, добре розвинені дотик та нюх; координацію рухів рук; високі показники концентрації, переключення, стійкості та об’єму уваги; добре розвинену довготривалу, мовно-логічну, зорову, образну, оперативну пам’ять.

Код ДК

7124; 7423

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Верстатник деревообробних верстатів, столяр будівельний

Верстатник деревообробних верстатів – фахівець, який займається спеціалізованою обробкою деревини.
З давніх давен деревина широко використовується в будівництві. Із деревини будують будинки, виготовляють вікна, двері, паркет, меблі. Популярність деревини обумовлена, в першу чергу, її високими споживчими якостями: екологічністю, механічною міцністю, низькою теплопровідністю, легкістю в обробці.
Сучасні досягнення у галузі деревообробки дають змогу виготовляти все нові і нові вироби з деревини. На сучасному етапі застосовуються нові верстати для обробки деревини та лінії по збиранню столярно-будівельних конструкцій. А для виконання цих робіт необхідні висококваліфіковані робітники за спеціальністю «Верстатник деревообробних верстатів».
Верстатники деревообробних верстатів виконують поздовжній та поперечний розкрій пиломатеріалів з деревини м’яких і твердолистяних порід на однопильних верстатах, випилюють деталі з деревини за розміткою на стрічкопиляльних верстатах, розкроюють деревину та заготовки під кутом та по шаблону на кругло пиляльних верстатах; виконують свердління отворів у деталях на одношпиндельних свердлильних верстатах з механічною подачею; вибирають пази в деталях на свердлильно-пазувальних верстатах, налагоджують ці верстати. Виконують стругання в кут крайки та пласті брускових деталей на фугувальних та рейсмусових верстатах, фрезерувальні роботи на фрезерних верстатах. Виконують точіння деталей середньої складності.
В умовах ринкової економіки та з розвитком деревообробної галузі в людей зросла потреба до комфорту, краси та якості виробів з деревини, а одноразово зросла потреба в кваліфікованих робітниках з професії Верстатник деревообробних верстатів. Ця професія є однією з найбільш затребуваних в нашій області, так як у нас найбільш широко використовуються площі лісів для виробництва виробів u1079 з деревини. Саме тому в даному регіоні потрібен кваліфікований робітник, який буде вміти працювати на сучасних верстатах та лініях по переробці деревини.

Код ДК

7122; 7212

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Муляр; електрозварник ручного зварювання

Професія муляра цінується й шанується в усіх країнах світу, бо її представники створюють найнеобхідніше для людини – нові сучасні житлові та інші будівлі різного призначення. Будівельників різних професій, зокрема мулярів, потрібно дедалі більше. Отже тим з вас, юні друзі, хто захоче стати муляром, завжди знайдеться де прикласти свої сили , знання, ентузіазм.

Кравець на базі 9 класів

Код ДК

7433

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

Денна

Кравець

Кравцем є людина, що займається пошиттям одягу з різних матеріалів.
Особливості професії: Кравець – це творча професія, що має попит на ринку праці.
Після розвитку масового виробництва продукції легкої промисловості виділилися в окремі підвиди праці швачки, модельєра і конструктора одягу. Однак кравець виконує всі їхні функції самостійно. Досвідчений фахівець здатний не тільки зняти мірку з клієнта, а й порадити йому фасон одягу, що підходить за індивідуальним особливостям фігури. Після цього він обговорює нюанси з замовником, вносить необхідні зміни, розкроює тканину і зшиває їх для примірки. Після доопрацювання моделі кравець сам шиє костюм або передає заготовку швачці.
Професія має свої недоліки. Вона протипоказана людям з поганим зором, порушеннями функціонування опорно-рухового апарату, захворюваннями серця і органів дихання. Багато кравці скаржаться на погіршення зору і болю в спині внаслідок тривалої сидячої роботи.
Обов’язки: Кравець – це фахівець, який займається пошиттям одягу для різних категорій населення. В його обов’язки входить нарізка і з’єднання воєдино певних компонентів з тканини. Додатково, він підбирає тканину відповідно до призначення або побажанням клієнта, знімає мірки і допрацьовує річ в процесі виготовлення. Також кравець обметує край і петлі речі, пришиває фурнітуру, оформляє застібки, рукава і низ вироби. Робочим інструментарієм кравця здавна є голка, нитки і ножиці та швейна машинка. Важливі якості: терплячість; вміння концентруватися; відповідальність; наявність художнього смаку; акуратність; стресостійкість; зосередженість; тактовність; відмінний зір; комунікабельність; добре розвинена дрібна моторика.

Правила прийому Документи до вступу

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; електрозварник ручного зварювання; водійавтотранспортних засобів категорії “С” на базі 9 класів

Код ДК

7231; 7212; 8322

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; електрозварник ручного зварювання; водійавтотранспортних засобів категорії “С”

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів – це робітник, який здійснює всі види ремонту і технічного обслуговування автомобільного транспорту.
Популярність і престижність цієї професії в Україні в останній період значно зросла. Основні операції, які виконує слюсар: розбирання, ремонт, складання, регулювання, комплексне випробування відповідно до технічних умов експлуатації агрегатів і вузлів автомобілів різних марок.
Професійні назви робіт, які здатний виконувати слюсар з ремонту колісних транспортних засобів:
розбирання  автомобілів, в т.ч. дизельних, газобалонних і спеціальних, а також автобусів;
ремонт, складання вантажних автомобілів, окрім спеціальних, газобалонних та дизельних, легкових автомобілів і автобусів з кількістю посадочних місць до 22 пасажирів;
визначення і усунення несправностей у роботі складових одиниць та агрегатів автомобілів;
ремонт, складання, регулювання та випробовування складових одиниць та агрегатів середньої складності із заміною окремих частин і деталей;
кріпильні роботи відповідальних різьбових з’єднань при технічному обслуговуванні із заміною зношених деталей;
розбір відповідальних складових одиниць і агрегатів електроустаткування автомобілів;
з’єднання та паяння проводів з приладами і агрегатами електроустаткування;
слюсарна обробка деталей із застосуванням універсального обладнання;
ремонт і встановлення складних агрегатів і складових одиниць.

Правила прийому Документи до вступу

Токар; електрозварник ручного зварювання на базі 11 класів

Код ДК

8211; 7212

Термін навчання

1,5 роки

Форма навчання

денна

Токар; електрозварник ручного зварювання

Токар – це фахівець, який займається механічною обробкою деталей з різноманітних матеріалів твердих порід (металу, пластмаси) за допомогою володіння навичками роботи на токарному верстаті.
Спираючись на те, що токарні верстати бувають різних видів, а роботи, які можна на них виконувати, різні, існує кілька спеціалізацій.
Переваги професії:
1.    Затребуваність. На сьогоднішній день спостерігається дефіцит фахівців професії “токар”, який породжує наявність високого попиту на фахівців токарного справи серед роботодавців.
2.    Токар – це високооплачувана праця. Причиною є затребуваність, важкі умови праці. Крім того, свою заробітну плату під силу контролювати самому фахівцеві. Як правило, застосовується відрядний метод оплати праці, що і дозволяє заробити стільки, скільки необхідно.
3.    Реалізація творчого потенціалу. Професія токар ідеально підходить для творчих людей, оскільки дозволяє проявити себе з творчої сторони максимально. Трудовий процес, що полягає в різнотипній обробці заготовок і деталей, порівнюють з мистецтвом.

Правила прийому Документи до вступу

Кухар; офіціант на базі 9 класів

Код ДК

5122; 5123

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Кухар; офіціант

Кухар – це людина, яка займається приготуванням їжі. Кухарів ще називають кулінарами. Слово «кулінарія» виникло від латинського слова «culina» (кухня).
Українська кухня з давніх-давен відзначалась різноманітністю страв з високими смаковими і поживними якостями. Приготування їжі виділилось в окрему спеціальність при княжих дворах та монастирях. Так вже в XI столітті в Києво-Печерському монастирі серед ченців було кілька кухарів.
Кухарі могли створювати репутації знатних будинків і навіть цілих держав. Сьогодні кухар не в меншій мірі може впливати на дійсність. Будучи тонким знавцем своєї справи, кухар може змінити настрій гостей прославити те чи інше ім’я, створити той чи інший ресторанний бренд.
Характер роботи
Технологічний процес приготування їжі складається з кількох стадій та операцій. Кухар, насамперед, виконує такі операції: прийом сировини, її переробка, зберігання продуктів; приготування холодних закусок, гарячих страв та напоїв, борошняних виробів; оформлення страв та їх роздача.
Основні операції кухар виконує вручну. Але сьогодні вже більшість трудомістких операцій здійснюють машини, механізми та автомати. На кухні кухар ніби губиться серед численних приладів, механічного, теплового та холодильного устаткування.
Кухар повинен мати хороший загальний інтелект, добре розвинені дотик та нюх; координацію рухів рук; високі показники концентрації, переключення, стійкості та об’єму уваги; добре розвинену довготривалу, мовно-логічну, зорову, образну, оперативну пам’ять.

Правила прийому Документи до вступу

Верстатник деревообробних верстатів, столяр будівельний на базі 9 класів

Код ДК

7124; 7423

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Верстатник деревообробних верстатів, столяр будівельний

Верстатник деревообробних верстатів – фахівець, який займається спеціалізованою обробкою деревини.
З давніх давен деревина широко використовується в будівництві. Із деревини будують будинки, виготовляють вікна, двері, паркет, меблі. Популярність деревини обумовлена, в першу чергу, її високими споживчими якостями: екологічністю, механічною міцністю, низькою теплопровідністю, легкістю в обробці.
Сучасні досягнення у галузі деревообробки дають змогу виготовляти все нові і нові вироби з деревини. На сучасному етапі застосовуються нові верстати для обробки деревини та лінії по збиранню столярно-будівельних конструкцій. А для виконання цих робіт необхідні висококваліфіковані робітники за спеціальністю «Верстатник деревообробних верстатів».
Верстатники деревообробних верстатів виконують поздовжній та поперечний розкрій пиломатеріалів з деревини м’яких і твердолистяних порід на однопильних верстатах, випилюють деталі з деревини за розміткою на стрічкопиляльних верстатах, розкроюють деревину та заготовки під кутом та по шаблону на кругло пиляльних верстатах; виконують свердління отворів у деталях на одношпиндельних свердлильних верстатах з механічною подачею; вибирають пази в деталях на свердлильно-пазувальних верстатах, налагоджують ці верстати. Виконують стругання в кут крайки та пласті брускових деталей на фугувальних та рейсмусових верстатах, фрезерувальні роботи на фрезерних верстатах. Виконують точіння деталей середньої складності.
В умовах ринкової економіки та з розвитком деревообробної галузі в людей зросла потреба до комфорту, краси та якості виробів з деревини, а одноразово зросла потреба в кваліфікованих робітниках з професії Верстатник деревообробних верстатів. Ця професія є однією з найбільш затребуваних в нашій області, так як у нас найбільш широко використовуються площі лісів для виробництва виробів u1079 з деревини. Саме тому в даному регіоні потрібен кваліфікований робітник, який буде вміти працювати на сучасних верстатах та лініях по переробці деревини.

Правила прийому Документи до вступу

Муляр; електрозварник ручного зварювання на базі 9 класів

Код ДК

7122; 7212

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Муляр; електрозварник ручного зварювання

Професія муляра цінується й шанується в усіх країнах світу, бо її представники створюють найнеобхідніше для людини – нові сучасні житлові та інші будівлі різного призначення. Будівельників різних професій, зокрема мулярів, потрібно дедалі більше. Отже тим з вас, юні друзі, хто захоче стати муляром, завжди знайдеться де прикласти свої сили , знання, ентузіазм.

Правила прийому Документи до вступу